Tetikettenthermische etikettenetiketten op rolthermische etiketten op rol

+32 (0)16 449 201

PRODUCTEN

Ontdek onze producten

OFFERTE

Vraag een vrijblijvende offerte

CONTACT

Neem contact met ons op!

Thermische etiketten op rol

Wie thermisch wil printen kan dit op twee manieren: met thermische etiketten of met hun niet-thermische variant. Indien men kiest voor niet-thermische etiketten dan moeten deze bedrukt worden met een thermo transfer printer die gebruik maakt van een printlint of ribbon. Verdere informatie over dit type printers kan u vinden op de pagina “Thermo transfer printer”. In deze tekst gaan we echter dieper in op de werking en de voordelen van thermische etiketten.

 

Wat zijn thermische etiketten?

Thermische etiketten zijn voorzien van een speciale coating die verkleurt onder invloed van warmte. Om deze etiketten te bedrukken heeft men een direct thermal printer nodig: een printer met een hitte overbrengende printkop die tegen het etiket wordt gedrukt. Afhankelijk van de intensiteit van de warmtebron kunnen de thermische etiketten zelfs een rode of een zwarte verkleuring vertonen. Ook is het belangrijk om te kiezen voor etiketten met een kwalitatieve thermische basis. Een goed label zal bijvoorbeeld snel reageren, terwijl een label van mindere kwaliteit meer intensiteit vereist. Welke thermische etiketten uw voorkeur genieten zal echter afhangen van uw wensen en de toepassingen waarvoor u de etiketten wil gebruiken. Thermische etiketten kunnen immers voor verschillende doeleinden gebruikt worden, van logistieke labels tot etiketten op voorverpakte voedingsproducten en labels die voor kortere duur gebruikt worden.

 

De voordelen van thermische etiketten

Het grootste voordeel van printen op thermische etiketten is dat dit de makkelijkste en eveneens goedkoopste manier van thermisch printen is. Men moet immers geen thermisch lint aankopen of bewaren, enkel de thermische zelfklevende etiketten op rol. Direct thermal printers worden daarom vaker gebruikt dan thermo transfer printers. Voorts kunnen thermische etiketten zelfs in meerdere kleuren bedrukt worden (afhankelijk van de intensiteit van de warmtebron en het soort thermische etiketten, zoals we reeds vermeldden) en is de volledige oppervlakte van de etiketten beprintbaar. U kan de thermische etiketten zelf bedrukken of u kan bij Espera voorgedrukte labels op rol bestellen. Hoe dan ook: om hun kwaliteit te garanderen moeten de thermische etiketten op een donkere en niet te warme plaats bewaard worden.

 

Perfect printen op de thermische etiketten van Espera

U wil uw productielijn uitbreiden met een thermische printer? Dan kan u kiezen voor een thermo transfer printer of een direct thermal printer. Deze laatste print op thermische etiketten: labels die verkleuren onder invloed van warmte. Wil u graag meer weten over deze etiketten of wenst u thermische etiketten op rol aan te kopen, dan zit u goed bij Espera. Twijfel dus niet en contacteer ons voor verdere inlichtingen! U kan er tevens voor kiezen om een gratis vrijblijvende offerte aan te vragen via een van de knoppen bovenaan deze pagina. Kwalitatieve thermische etiketten, die vindt u via Espera!