Ttransfer printerthermo transfer printerdirect thermal printerthermo transfer printers

+32 (0)16 449 201

PRODUCTEN

Ontdek onze producten

OFFERTE

Vraag een vrijblijvende offerte

CONTACT

Neem contact met ons op!

Werking van een thermo transfer printer

Thermisch printen kan op verschillende manieren, meer bepaald met een thermo transfer printer of met een direct thermal printer. Afhankelijk van uw behoeftes kan u kiezen voor een van beide systemen. Maar op welke manier verschilt de werking van deze twee printers? In wat volgt doen we dit verschil uit de doeken en vertellen we u ook meer over de toepassingsmogelijkheden en de voordelen van een thermo transfer printer.

 

Het verschil tussen een thermo transfer printer en een direct thermal printer

De overkoepelende term “thermisch printen” houdt in dat men etiketten of producten gaat bedrukken onder invloed van verhitting. Dit kan op twee manieren: met een thermo transfer printer of met een direct thermal printer. Bij een thermo transfer printer wordt gebruik gemaakt van een printlint met droge inkt op dat tussen de printkop en het te bedrukken oppervlak loopt. Het lint wordt verhit waardoor de inkt loslaat en zo op de ondergrond wordt vastgezet. Bij een direct thermal printer daarentegen wordt niet gewerkt met een lint, maar wel met thermische etiketten. Deze hebben een thermische coating die verkleurt wanneer hij in contact komt met de verhitte printkop. Bij een thermo transfer printer wordt er dus met inkt op de ondergrond gedrukt, terwijl een direct thermal printer een verkleuring doet ontstaan op de ondergrond zelf.

 

Enkele voordelen en toepassingen van een thermo transfer printer

Een thermo transfer printer wordt gebruikt voor het afdrukken van logo’s, barcodes, tekst op etiketten en nog veel meer. U kan kiezen voor verschillende printbreedtes en het is eveneens mogelijk om verschillende breedtes met elkaar te combineren, bijvoorbeeld wanneer u een grote afbeelding in verschillende stukken wil verdelen. Onze thermo transfer printers beschikken bovendien over vier verschillende instellingen om de inkt op het lint zo optimaal mogelijk te gebruiken, wat leidt tot lintbesparing. Daarnaast werkt een specifieke serie thermo transfer printers van Espera met een cassette waarin het printlint zich bevindt. Moet het lint vervangen worden, bijvoorbeeld als het ten einde is, dan kan dit snel en vlot gebeuren. Dit betekent minder downtime en meer productiviteit! Wilt u meer weten over de voordelen van een Espera thermo transfer printer, surf dan zeker even naar deze pagina.

 

Is een thermo transfer printer iets voor u?

Wenst u verdere informatie over het verschil tussen een direct thermal printer en een thermo transfer printer? Of vraagt u zich af welk type printer het meest geschikt is voor u? Contacteer ons dan en wij geven graag een antwoord op uw vragen. Indien gewenst kunnen we ook langskomen in uw bedrijf om zelf de situatie te bekijken en zo de gepaste oplossing aan te bieden. Contact opnemen kan via 016/449.201 of op info@espera.be.