Ttransfer printerthermo transfer printerprinteretiketteermachine

+32 (0)16 449 201

PRODUCTEN

Ontdek onze producten

OFFERTE

Vraag een vrijblijvende offerte

CONTACT

Neem contact met ons op!

Een thermo transfer printer: onderdelen

Een thermo transfer printer maakt het mogelijk om oppervlaktes te bedrukken door middel van verhitting. Maar wat zijn de belangrijkste onderdelen van zo’n thermo transfer printer? En wat is hun functie? Dat leest u in onderstaande tekst.

 

De belangrijkste onderdelen van een thermo transfer printer

Een thermo transfer printer bestaat uit verschillende onderdelen, waarvan de meest belangrijke de printkop en het printlint (ook wel ribbon genoemd) zijn. Het printlint is bedekt met droge inkt en bevindt zich tussen de te bedrukken ondergrond en de printkop. De printkop op zijn beurt wordt verwarmd en drukt het lint tegen de ondergrond, zodat de droge inkt van het lint hieraan wordt overgebrand/getransfereerd. Heeft u een nieuw printlint nodig voor uw thermo transfer printer? Dan kan u dit aankopen bij Espera zelf. Bovendien is het erg simpel om het ribbon van uw thermo transfer printer te vervangen, aangezien wij onze printers uitrusten met speciale cassettes. Op die manier hoeft het printen maar heel even stil te liggen en kan er snel worden doorgegaan met de productie.

 

Advies nodig over een thermo transfer printer?

Met een thermo transfer printer is het mogelijk om verschillende dragers te bedrukken. Om een uitstekende printkwaliteit te bekomen is het echter belangrijk dat men steeds rekening houdt met de specifieke noden van de ondergrond in kwestie. Moet de bedrukking bestand zijn tegen krassen? Of tegen hitte? Het zijn slechts enkele zaken die de printkwaliteit van een thermo transfer printer mee zullen beïnvloeden. Wil u printen met een zo hoog mogelijke kwaliteit, dan staat Espera u graag bij met deskundig advies. Dankzij onze jarenlange ervaring in de sector weten wij perfect hoe we een thermo transfer printer met het bijhorende gepaste lint moeten afstellen volgens de behoeften van onze klanten en hun productielijn.

 

Op zoek naar een thermo transfer printer?

U bent bij Espera niet enkel aan het juiste adres voor een etiketteermachine op maat: ook voor een thermo transfer printer zit u goed bij ons. U kan bij ons terecht voor een volledige machine of voor de aankoop van de ribbons (inktlinten). Bent u van plan om een thermo transfer printer aan te kopen? Dan kan u op Espera rekenen voor duidelijke informatie en gericht advies. Op die manier komen we samen tot de beste oplossing voor uw onderneming. Contacteer ons op 016/449.201 of op info@espera.be voor een antwoord op uw vragen!