TESLIlekdichtheidscontrolevision systeemkwaliteitscontrole

+32 (0)16 449 201

PRODUCTEN

Ontdek onze producten

OFFERTE

Vraag een vrijblijvende offerte

CONTACT

Neem contact met ons op!

Lekdichtheidscontrole

Uiteraard wilt u als bedrijf enkel producten afleveren van de allerhoogste kwaliteit, of u nu actief bent in de voedingsindustrie of in de non-food sector. Een belangrijk onderdeel van elke productielijn is dan ook de kwaliteitscontrole; iets wat alleen nauwkeurig gerealiseerd kan worden met behulp van de juiste specifieke machines. Daarom ontwikkelden wij een eigen vision systeem voor de optische controle van verpakkingen en beschikken we eveneens over een machine voor het uitvoeren van een automatische lekdichtheidscontrole, de ESLI SealTester.

 

Hoe verloopt een lekdichtheidscontrole?

De ESLI SealTester werd speciaal ontwikkeld om verschillende soorten verpakkingen, zoals flowpack, trayseal enzovoort, te testen op eventuele lekken. De controle wordt uitgevoerd in drie stappen. Eerst stelt men vast wat de hoogte van de verpakking is, door het mechanisch aanbrengen van een vaste druk. Daarna wordt een maximaal mogelijke druk uitgeoefend op de verpakking om eventuele lekken zeker aan het licht te brengen. Vervolgens wordt dezelfde druk als uit de eerste stap uitgeoefend op de verpakkingen en worden de meetresultaten vergeleken. Indien de lekdichtheidscontrole een lek detecteert wordt de verpakking automatisch uitgesorteerd. Als automatische kwaliteitscontrole is de ESLI SealTester trouwens de ideale aanvulling op ons vision systeem, maar het kan ook perfect standalone worden ingezet. Maakt u gebruik van beide systemen dan kunnen deze tezamen worden aangesloten op één uitstoter voor het weghalen van foutieve verpakkingen.

 

Snel en efficiënt een lekdichtheidscontrole uitvoeren

We hebben twee varianten ontwikkeld van de ESLI SealTester: de ESLI 1 en de ESLI 3. Terwijl de ESLI 1 een geïntegreerde oplossing vormt die de drie metingen op één band uitvoert, is de ESLI 3 een standalone oplossing met drie banden. Voor elke machine geldt dat de waardes makkelijk kunnen worden ingesteld en dat deze voor elk product individueel aangepast kunnen worden, manueel of via de Autotunemodus. Bovendien wordt de lekdichtheidscontrole erg snel uitgevoerd: er kunnen tot 150 verpakkingen per minuut gecontroleerd worden.

 

Lekdichtheidscontrole door de ESLI SealTester

Het uitvoeren van controles is belangrijk om de kwaliteit van uw producten te garanderen. Daarom ontwikkelde Espera de ESLI SealTester, een machine die controleert of er geen lekken zitten in bepaalde verpakkingen. Dit apparaat voert snel en efficiënt een lekdichtheidscontrole uit zodat u zeker kan zijn van een optimale kwaliteit, zonder vertragingen. U kan kiezen tussen een apparaat dat geïntegreerd kan worden in uw bestaande productielijn of een machine die standalone inzetbaar is. Consistenter, gevoeliger en aanzienlijk sneller dan een manuele controle: met de ESLI SealTester verloopt elke lekdichtheidscontrole van een leien dakje!