Tvoedingsetiketvoedingsetikettenetiketetiketten

+32 (0)16 449 201

PRODUCTEN

Ontdek onze producten

OFFERTE

Vraag een vrijblijvende offerte

CONTACT

Neem contact met ons op!

Duidelijke en correcte voedingsetiketten

Groenten en fruit, vlees, bereide gerechten, vis, kaas, en ga zo maar door: er zijn tal van voorverpakte producten die voorzien worden van voedingsetiketten. Deze etiketten bestaan in talloze vormen en kleuren om de aandacht te trekken van de consument, maar ze moeten eveneens de juiste informatie bevatten over het product in kwestie. Voedingsetiketten hebben dus zowel een esthetische als een praktische functie. Maar welke soorten voedingsetiketten bestaan er allemaal? En welke informatie vindt men juist terug op zulke etiketten?

 

Verschillende soorten voedingsetiketten

Bent u op zoek naar het juiste etiket voor uw product? Dan heeft u heel wat verschillende keuzes op vlak van het ontwerp. Voedingsetiketten bestaan in allerlei vormen, van vierkant tot rechthoekig, rond, met afgeronde hoeken, … en in tal van verschillende kleuren. Daarnaast zijn er diverse types voedingsetiketten waaronder diepvriesetiketten en thermische etiketten. Het type etiket dat u kiest is uiteraard volledig afhankelijk van de toepassing waarvoor het gebruikt zal worden. Zou u zich graag laten adviseren over welk type voedingsetiket het meest geschikt is voor uw producten? Of wil u graag zelf uw voedingsetiketten ontwerpen? Dan helpen we u bij Espera graag verder! Door onze jarenlange ervaring in de sector kunnen wij u bijstaan met deskundige raad.

 

Welke informatie moet er op voedingsetiketten staan?

Voedingsetiketten zijn als het ware het visitekaartje van een product. Ze bepalen mee de uitstraling van een verpakking en bevatten ook bepaalde informatie over de inhoud ervan. Deze informatie wordt wettelijk vastgelegd en moet de consument helpen om op een doordachte manier producten aan te kopen. Wettelijke vermeldingen voor voedingsetiketten zijn onder andere de benaming van het levensmiddel, de ingrediëntenlijst, de allergenen en de nettohoeveelheid van het verpakte voedingsmiddel. Is de verpakking te klein om een voedingsetiket aan te brengen dat alle informatie bevat? Dan gelden er specifieke regels. In sommige gevallen zijn ook bijkomende vermeldingen verplicht zoals “bevat aspartaam” of “verpakt onder beschermende atmosfeer”. Ook hieromtrent kan u altijd terecht bij Espera voor informatie en advies.

 

Espera adviseert u op correcte wijze over voedingsetiketten

Voedingsetiketten moeten er niet alleen aantrekkelijk uitzien: ze moeten ook specifieke verplichte informatie bevatten. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan contact op met Espera. Wij kunnen u adviseren over het ontwerp van voedingsetiketten en over de verplichte vermeldingen die erop moeten komen. Of heeft u misschien vragen over onze etiketteermachines of onze etikettensoftware zelf? Ook dan kan u ons telefoneren op het nummer 016/449.201 of een e-mail sturen op info@espera.be.