Tkwaliteitscontrolevision systemsoptische controleesvs

+32 (0)16 449 201

PRODUCTEN

Ontdek onze producten

OFFERTE

Vraag een vrijblijvende offerte

CONTACT

Neem contact met ons op!

Vision systems

Het doel van elk productieproces is om op een vlotte manier producten van de hoogste kwaliteit af te leveren. Een minimale downtime en maximale efficiëntie zijn hierbij onontbeerlijk, net zoals een nauwkeurige en snelle kwaliteitscontrole. Om dit te realiseren ontwikkelde men de zogenaamde vision systems; intelligente systemen die de kwaliteitscontrole overnemen van de operator. Deze vision systems kunnen worden aangepast volgens de wensen van de gebruiker en zorgen er zo voor dat men kan rekenen op een op en top betrouwbare productie.

 

Hoe gaan vision systems te werk?

Door middel van een of meerdere inspectiecamera’s zorgen vision systems voor een optische controle tijdens het productieproces. Zo kunnen bijvoorbeeld de barcode, de sealnaad, de ingredienten,… gecontroleerd worden. De camera’s worden gekoppeld aan specifieke soft- en hardware waarin men kan bepalen aan welke eisen de producten moeten voldoen. Vervolgens worden de vooropgestelde beelden in het geheugen vergeleken met de camerabeelden in real time. Op die manier kunnen vision systems diverse aspecten controleren, waaronder de plaatsing van een etiket, de leesbaarheid van een barcode, de aangebrachte houdbaarheidsdatum, enzovoort. De werking van deze vision systems is bovendien vrij programmeerbaar. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld zelf de toleranties en aangeven hoe snel het productieproces moet reageren na het vaststellen van fouten (bijvoorbeeld een foutsignaal geven na drie fouten, na tien fouten,…).

 

Voordelen van vision systems

Het spreekt voor zich dat vision systems diverse voordelen opleveren. Zo vermeldden we reeds dat deze systemen de kwaliteitscontrole overnemen van de operator, waardoor men kan besparen op personeelskosten. Ten tweede worden de gemaakte camerabeelden ook bewaard, wat cruciaal is bij de traceerbaarheid en productaansprakelijkheid. Voorts worden producten met foutmelding automatisch uitgestoten. Omdat vision systems op die manier garanderen dat enkel correcte producten worden afgeleverd, worden dus ook kostelijke gevolgen zoals recalls voorkomen. Daarnaast maken vision systems het mogelijk om statistieken te genereren omtrent de kwaliteit van de producten. Worden er toch veel fouten geregistreerd? Dan is het mogelijk om een duidelijke analyse op te stellen en de productielijn snel bij te sturen.

 

De vision systems van ESPERA

Vision systems voeren dus op geheel automatische wijze kwaliteitscontroles uit op productielijnen. Wilt u de productie van goederen binnen uw bedrijf op een vlotte manier controleren, zonder het proces te vertragen? Dan biedt Espera voor u een oplossing op maat, namelijk ons eigen ontwikkelde ESVS Vision Control Systeem. Verdere informatie vindt u op de specifieke productpagina of kan u ook steeds bij ons bekomen.